Åbent brev til byrådet, sendt til Jyllandsposten af Bendt V. Kjeldsen

Skriv en kommentar

6. juni 2017 af karinfriis

Psykiatrisk hospital Risskov

Bendt Viggo Kjeldsen

Åbent brev til byrådet

i anledning af byrådets behandling af lokalplan 1031 for Risskov onsdag den 7. juni ved byrådsmøde.

 

 

 

Stop lokalplanen for Risskov (1031), der legaliserer forringelser af psykiatrien i Aarhus.

Som nævnt i JP debat den 2. juni koster nedlæggelse af hospitalet i Risskov, at det offentlige må leje sig ind i Skejby til næsten 5 mio. pr måned taget ved 8% “effektivisering” fra bevillinger til psykiatrisk behandling. Dette er gjort vanskeligt gennemskueligt, herunder lejekontrakten, der kaldes “Aftale om opførelse og drift af Psykiatrisk Center i DNU med samtidig overtagelse af eksisterende ejendomme i Risskov i Offentlig Privat Partnerskab (OPP)”.

Huslejen (angives “Enhedsbetaling” = “Basisbetaling” + “Driftsbetaling” ) er  57,5 mio. (57.538.485) for første hele driftsår, før regulering, jvnf. §7.3.4 i kontrakten.

Beløbet tages ved nedskæringer, hvor bl.a. forskning foreløbig er sparet væk, men der er udsigt til, at personalegrupper vil blive indskrænket eller fjernet til fordel for huslejen til PKA ved de 8% effektivisering.

PKA formanden, Bent Hansen, der også er regionsrådsformand, har i pressen og ved spørgetid i Regionsrådet påstået fordele for patienterne uden at kunne dokumentere, f.eks. at patienterne vil leve længere, når de er indlagt ved et somatisk hospital. Men det modsatte risikeres ved ensidig behandling med medicin og bivirkninger heraf, f.eks. overvægt og hjerte-kar sygdomme samt øget tvang, frem for diverse aktiviteter. Bent Hansen udtaler til Stiftstidende 29.5.17: Der er “ingen penge til at nedbringe tvang i psykiatrien” og han modsiger dermed sig selv.

Udbuddet, der ligger til grund for huslejekontrakten er som forventet (ved retskendelse 6.2.16) ved dom kendt ulovligt, men Bent Hansen har foreløbig valgt at se bort fra denne kendelse.

Som det antydes i ovennævnte debatindlæg betaler befolkningen via kommunen for regionens nedskæringer og psykiatribrugerne betaler den højeste pris.

Der foreligger en trussel om forringelse af psykiatrien i Aarhus. Baggrunden herfor er nu er ved at blive udforsket og bliver offentliggjort i medierne, men planerne kan fortsat afværges til fordel for borgerne i kommunen, herunder patienterne og de ansatte i psykiatrien.

Store grupper af århusianere forventer at I byrådspolitikere bruger jeres indflydelse til at påvirke regionspolitikerne til at følge kendelsen fra Klagenævnet for Udbud, før eller efter det snarlige valg, frem for at gennemføre lokalplan 1031.

 

Bendt Viggo Kjeldsen

Overlæge, speciallæge i psykiatri

Elmely 5

8541 Skødstrup

Tlf 30 31 31 20

bvkjeldsen@gmail.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Sider

Vi Anbefaler

Overordnede formål er at bekæmpe korruption og bestikkelse

“Fri proces – har danskerne reelt adgang til domstolene?”

Vi anbefaler

Borgerretsbevægelsen

Magtelite.dk

Vil du vide hvem der faktisk har magten i Danmark?

%d bloggers like this: