Psykiatrisk hospital. Udsæt beslutningen om lokalplan 1031 AF: BENDT VIGGO KJELDSEN, OVERLÆGE, SPECIALLÆGE I PSYKIATRI, ELMELY 5, SKØDSTRUP

Skriv en kommentar

7. juni 2017 af karinfriis

Læserbrev: Åbent brev til byrådet i Aarhus: Flytning af psykiatrien til Skejby vil forrykke balancen mellem regionale og kommunale udgifter med uundgåeligt øgede kommunale udgifter til følge, idet det nye Psykiatrisk Center mangler udgang til restituerende aktiviteter i rolige omgivelser i sidste del af patienternes indlæggelse.

For eftersom udgifterne til psykiatrien er nogenlunde konstante, vil tidlig udskrivelse i regionsregi overlade en større udgiftsbyrde til kommunen. Der er nemlig ingen fast grænse mellem regionens og kommunens ansvar, ud over lægernes vurdering af, hvornår en indlæggelse er nødvendig. Der må derfor ved nedlæggelse af psykiatrien i Risskov forventes akut behov for afdelinger med åbne afsnit, altså udslusningsafdelinger, under mere rolige forhold end i Skejby.

Aarhus Kommune er tilsyneladende bevidst herom. Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse planlægger således et Psykiatriens Hus i lighed med Psykiatriens Hus i Silkeborg. Ideen er god, men baggrunden herfor er yderst beklagelig, nemlig de forringede og mangelfulde forhold (i regions regi) i Skejby. For da der ved flytning skal nedskæres, så der ud af driften kan betales 57,5 mio. pr år i husleje til bygherren PKA i henhold til kontraktens §7.3.4, vil der blive behov for hurtig udbygning til et stort Psykiatriens Hus (i kommunalt regi) med åbne udslusningsafsnit og meningsfyldte aktiviteter – til erstatning for tabet af det prisbelønnede Risskov-hospitals udgang til meningsfyldte og restituerende aktiviteter.Så selv om regionspolitikerne måtte insistere på at flytte psykiatrien til Skejby, så lad dog de åbne afdelinger forblive i Risskov.

Lad ikke århusianerne endnu en gang blive til grin for de hundredvis af millioner, som vi inden for de seneste årtier har ofret på modernisering af de historiske bygninger i Risskov, så vi sælger dem til foræringspris og så må ud at finde nye omgivelser og nybygge åbne afsnit, som umuligt kan opnå samme positive kvaliteter som de nuværende, men dog nok vil koste det flerdobbelte af de aktuelle bygninger i Risskov.

Byrådet planlægger at færdigbehandle Lokalplan 1031 for hospitals matriklerne onsdag eftermiddag 7. juni. Kære byrådsmedlemmer, I og I alene har bemyndigelsen til at ændre, undlade at ændre eller i det mindste udsætte en eventuel ændring af status til efter kommunalvalget. Tænk på, hvor meget både psykiatriske patienter og århusianerne holder af dette område, hvilke restituerende aktiviteter det rummer, og hvor lang tid det vil tage at opbygge noget tilsvarende et andet sted, såfremt dette i det hele taget er muligt. Tænk også på de indlagte børn og unge – hvem kan ærligt tro på, at nærheden til de somatiske specialer har positiv betydning for behandling af deres angst, og at denne nærhed kan opveje tabet af nærheden til skov og strand? Klagenævnet for Udbud har i kendelse af 9.2.16 lettet jeres udsættelse, da denne kendelse annullerer kontrakten og erklærer grundlaget for udbuddet ulovligt. Så ved at betinge jer, at grundlaget for lokalplan 1031 ikke er kendt ulovligt, før I godkender denne, opnås, at udbuddet må gå om, og Aarhus Kommune får mulighed for at overtage området og planlægge uden at binde sig til PKAs lokalplansforslag. Ved at udsætte lokalplan 1031 muliggøres, at det kommende Psykiatriens Hus kan placeres i de restituerende rammer i Risskov. Og ved at kræve kendelsen om annullering af kontrakten effektueret, nulstilles lokalplanen, og kommunen opnår fuld indflydelse på, hvilken løsning der er den bedste for borgere, som er eller kommer i berøring med psykiatrien, og for øvrige århusianere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Sider

Vi Anbefaler

Overordnede formål er at bekæmpe korruption og bestikkelse

“Fri proces – har danskerne reelt adgang til domstolene?”

Vi anbefaler

Borgerretsbevægelsen

Magtelite.dk

Vil du vide hvem der faktisk har magten i Danmark?

%d bloggers like this: